domingo, 30 de diciembre de 2012

2000 Château Maucaillou (France, Bordeaux, Médoc, Moulis en Médoc) 30/12/2012

Well this bottle is following a previous one, which was drunk only! seven years ago.
I am clever enough to anticipate a game well-known, where the wine needs many hours to bloom up.
No problem. Having lunch at 14.30h, baked sucking pig, it was a good idea to open it at 11.15h.
A good idea? Well, it was but not good enough cause at the beginning the bottle showed greenish, of asparagus maybe, timid and a little harshly.
Despite that, time is running and passing and, again, the bottle turned into a meaty, aromatic wine of cinnamon and plums on the nose
Palate was harsh, full of tart and with a firm tannins. Disliked.
Tons of sediments, despite these bottles had been a proper storage since 2.006.
Previous bottle was my preferred indeed. The final one in a few years.


Esta botella sigue a otra abierta solamente! hace siete años.
Soy lo suficientemente listo para anticiparme a la jugada ya conocida, donde el vino necesita muchas horas para florecer.
No hay problema. Teniendo previsto el cochinillo al horno para las 14.30h abrí la botella tres horas antes.
¿Una buena idea? Bueno, no lo suficiente porque al principio la botella se mostró averdada, quizás de espárragos, tímida y un poco áspera.
A pesar de eso, el tiempo corre y va pasando y, de nuevo, la botella se volvió cárnica, un vino aromático con canela y ciruelas en nariz.
En boca estaba áspera, llena de brea u con unos firmes taninos. No me gustó.
Montones de sedimentos a pesar que estas botellas han sido adecuadamente almacenadas desde 2.006.
Sin dudas preferí la botella anterior. La última la beberé en pocos años.

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