jueves, 21 de marzo de 2013

San Vicente Vertical Tasting introduced by Marcos Eguren 21/03/2013 (Bodega Santa Cecilia - Madrid)

Excepting for 2001 and 2005 all significant vintages are present. I've both in my cellar, think so
Twelve years in just two hours. Hard work ;-)


  • 2009 Señorío de San Vicente Tempranillo Rioja San Vicente - Spain, La Rioja, Rioja
    Tons of sediments
    Easy but this is not ready
    Gunpowder on the nose
    Lactics and pretty little things on the palate
    Time will tell

    Toneladas de sedimentos
    Fácil pero no está listo
    Pólvora en nariz y lácticos y cositas buenas en boca.
    El tiempo dirá.
  • 2008 Señorío de San Vicente Tempranillo Rioja San Vicente - Spain, La Rioja, Rioja
    Short and unpleasant
    Closed on the nose. Woody. Maybe more floral with time
    Flooby palate anyway.

    Corto y desagradable
    Cerrado en nariz. Amaderada. Quizás más floral con algo de tiempo.
    Boca gordita de todas formas.
  • 2006 Señorío de San Vicente Tempranillo Rioja San Vicente - Spain, La Rioja, Rioja
    People told me that this was a great one
    It is not
    Pretty closed, nose and mouth both
    Marcos opined that its time is coming in five years.

    La gente me dijo que era grande
    No lo es.
    Muy cerrada, en nariz y boca, ambos.
    Marcos opinó que su hora llegará en cinco años.
  • 2003 Señorío de San Vicente Tempranillo Rioja San Vicente - Spain, La Rioja, Rioja
    Closer what you consider a Rioja colour
    Nose is complex of good things.
    Palate shows an untypical for a young San Vicente. Then good!

    Un color cerrado para lo que se estila en Rioja
    Compleja nariz llena de cosas ricas.
    En boca se muestra poco típica para un San Vicente joven. ¡Así que bueno!
  • 2002 Señorío de San Vicente Tempranillo Rioja San Vicente - Spain, La Rioja, Rioja
    Brownish Rioja colour.
    Almost ready for the nose
    Black berries notes.
    Recommended. A little atypical for a San Vicente too so very good at this point.

    Color Rioja Amarronado.
    En nariz casi listo. Notas a frutillos negros.
    Recomendado. Un poco atípica para un San Vicente también así que muy buena en este momento.
  • 2000 Señorío de San Vicente Tempranillo Rioja San Vicente - Spain, La Rioja, Rioja
    Sediments everywhere. This was the only drinkable bottle of three.
    Raw meat, mineral hints (because those sediments?)
    I don't drink rubbish. A shame for San Vicente.

    Sedimentos por todas partes. Esta era la única botella bebible de tres.
    Notas minerales, a carne cruda (por esos sedimentos?)
    No bebo basura. Una lástima para los Ereguren. (FLAWED)
  • 1999 Señorío de San Vicente Tempranillo Rioja San Vicente - Spain, La Rioja, Rioja
    Perfect Rioja colour
    What a nose! San Vicente at its best. Leather, black berries, tobacco, cola
    Palate is balanced between acid and dry tannins. Recommended

    Perfecto color a Rioja
    ¡Menuda nariz! San Vicente en lo mejor. Cuero, frutillos negros, tabaco, cola
    En boca está equilibrado entre lo ácido y los tánicos secos. Recomendada.
  • 1998 Señorío de San Vicente Tempranillo Rioja San Vicente - Spain, La Rioja, Rioja
    My sort of vintage in Rioja
    Complex nose plenty aromatic
    Balanced that sweet touch we love. Anise.
    Silky yet fresh mouthfeel.

    La clase de Rioja que me gusta.
    Compleja nariz plenamente aromática.
    Equilibrada con ese toque dulce que nos encanta. Anís.
    Sensación en boca a seda aunque fresca.
  • 1995 Señorío de San Vicente Tempranillo Rioja San Vicente - Spain, La Rioja, Rioja
    Brick colour
    Boiled crustaceans on the nose
    Lovely complexity of goodness
    Balanced cause the vintage
    Aged to perfection. Great but doesn't mean a long runner wine.

    Color a ladrillo.
    En nariz crustáceos cocidos.
    Bella complejidad de cosas buenas.
    Equilibrado por la añada.
    Envejecido para perfeccionarse. Grande pero no parece que le quede mucho recorrido. (95 pts.)
Marcos Ereguren want to have the total control of the process
Every vintage there is less American oak
2910 is going to be a new 2001
He is a terroir man

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