sábado, 7 de mayo de 2011

1998 Vincent Girardin Puligny-Montrachet 1er Cru Le Champ Gain

I had bought this bottle fearfully, the curious incident of the oxidized Burgundy, you know. “Perhaps it would be wise to avoid the vintages in the 1996 to 1999 period altogether”, my admired CC said. Well, the lion is not so fierce…at least in this particular case. Calid gold colour for an expressive, little overiped nose(apple pie or lemony meringue). Dense, fat mouthfeel. Lovely acidic aftertaste. Interesting if not an outstanding bottle. Matched with a braised fillet of turbot

Había comprado esta botella con miedo, los casos de botellas oxidadas, ya sabes. Mi admirado CC dijo que “quizás sería de sabios saltarse las añadas del 96 al 99, ambas incluidas”. Bueno, el león no es tan fiero…al menos en este caso. Color oro cálido, para una nariz expresiva, ligeramente sobremadurada (tarta de manzana o merengue alimonado). Densa sensación en boca, grasa. Rico postgusto ácido. Una botella interesante, acaso fuera de lo común. Maridó unos filetes de rodaballo a la plancha.

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